Losse tafelbladen op maat bij Opmerkelijk

Wanneer u de zoektocht naar een geschikt tafelblad begint, wordt u overspoeld met opties. Bij Opmerkelijk begrijpen we dit en daarom helpen onze adviseurs u graag (gratis) met een advies. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat u de tafel van uw dromen krijgt. Heeft u al een idee of ontwerp? Neem deze gerust mee naar onze showroom in Zeewolde en we nemen de mogelijkheden met u door. Heeft u nog geen idee? Ook dan kunt u terecht bij onze adviseurs.

Bij Opmerkelijk leveren we maatwerk en daarom kunnen wij al uw dromen waarmaken. Ook voor een bijpassend onderstel kunt u bij ons terecht: bekijk onze onderstellen.

Tafelbladen van eiken hout

Het hout dat Opmerkelijk gebruikt voor de tafelbladen is afkomstig uit Kroatië. Het Slavonisch eiken is één van de beste eikensoorten ter wereld. Bij Opmerkelijk gaan we altijd voor de beste kwaliteit en daar past deze eikensoort perfect bij. Door de langzame groei van dit hout zijn de bladen minimaal onderhevig aan werking. Een eiken houten tafelblad is massief en is uitermate geschikt als eettafel.

Wanneer u kiest voor een eiken houten tafelblad, heeft u keuze uit verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Zo kunt u gaan voor rechthoekig, rond of ovaal. Onze adviseurs helpen u graag om uw droomtafel te realiseren.

Doorgaande lamel, vingerlas of kops

Voor de manier waarop we het tafelblad voor u kunnen verlijmen, kunt u kiezen uit doorgaande lamellen, vingerlas of kops. Dit zijn wellicht onbekende termen en daarom leggen we het graag nader uit.

 • De doorgaande lamel is een massief paneel waarbij de stroken hout doorlopen. Het zijn dus vaste stroken hout die niet worden onderbroken, zoals bij vingerlas of kops.
 • Bij een vingerlas uitvoering bestaan de stroken (lamellen) uit kortere strookjes hout die aan elkaar gelijmd worden. Hierdoor ontstaat er een halfsteensverband motief.
 • Bij een kops uitvoering bestaat het tafelblad uit allemaal blokjes hout van circa 43×43 mm die aan elkaar gelijmd worden.

Gezandstraald, gerookt of fijnbezaagd

Naast de vorm en uitvoering, kunt u ook kiezen uit een aantal bewerkingen. Zo kunt u gaan voor gezandstraald, gerookt of fijnbezaagd.

Bij een gezandstraald eiken blad worden de accenten en houtnerven extra benadrukt. Zo krijgt de tafel een robuuste look met een mooi accent. Nadat uw tafelblad is verlijmd en gezaagd, wordt deze in zijn geheel gezandstraald.

Bij een gerookt tafelblad kunnen we de tafel een mooie kleur geven. Zo kan de tafel een lichte of donker bruine kleur krijgen.

Ook kan uw tafel fijnbezaagd worden. Dit betekent dat de tafel ‘ruw’ wordt gemaakt. Het fijnbezaagde blad krijgt hierdoor karakteristieke dwarsstrepen. U kunt dit vergelijken met de look van het hout dat ook vaak voor buitenmeubels wordt gebruikt.

Kom gerust langs in onze showroom

U kunt gerust langskomen in onze showroom in Zeewolde waar u de mogelijkheden kunt bekijken. Onze adviseurs helpen u graag.

Werkwijze

Afspraak maken in onze showroom.
Kies de gewenste materialen en uitstraling.
 GRATIS inmeten op locatie.
GRATIS ontwerp .
Bespreken van de planning.
Produceren en leveren.

Waarom een tafelblad kopen bij Opmerkelijk?

 U koopt rechtstreeks bij de bron.
30 jaar ervaring in kasten en interieurbouw.
Adviseurs uit de meubelmakerij.
 20 jaar garantie met gratis afstel service.
Grotendeels uit onze eigen productie.
Waardeverhogend voor uw woning.
Langere levensduur dan standaard kasten.
Zelf samen te stellen, precies zoals u wilt.

Meer weten?

Vragen kan ook gemakkelijk via Whatsapp.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw offerte aanvraag door te nemen. Tijdens dit gesprek zullen wij u ook advies geven en de mogelijkheden met u doornemen.

  Prijsvoorbeelden

  Wij hebben speciaal voor u alvast enkele rekenvoorbeelden gemaakt zodat u een impressie krijgt wat een maatwerk eettafel bij Opmerkelijk kan kosten. Let wel op, het gaat hier om indicatieve prijzen.

  Maak een afspraak

  Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak in te plannen om langs te komen in onze showroom. Dan kunnen wij samen met u de mogelijkheden doornemen, alvorens we uw kast thuis komen inmeten.

  Opmerkelijk is het overkoepelende merk voor interieurbouw, maatwerk kasten, deuren, tafels, en meubelspuiterij.