Hoe je de perfecte maatwerk vloer kiest voor jouw interieur

Een vloer is niet alleen de basis van een kamer, maar ook een belangrijk onderdeel van het interieur. Een maatwerk vloer kan het verschil maken tussen een mooie ruimte en een adembenemende ruimte. Maar, hoe kies je de perfecte maatwerk vloer voor jouw interieur? Hieronder vind je enkele tips om je te helpen de perfecte maatwerk vloer te kiezen voor jouw interieur.

Bepaal de stijl van je interieur

Voordat je op zoek gaat naar een maatwerk vloer, is het belangrijk om je wensen en eisen op een rijtje te zetten. Welke stijl past bij jou en je woning? Wil je een klassieke uitstraling of juist een moderne look? Houd je van een warme en natuurlijke sfeer, of heb je liever een strak en industrieel interieur? De keuze voor de stijl van je interieur bepaalt de keuze voor het materiaal, het patroon en de afwerking van de vloer. Ook niet geheel onbelangrijk: wat is je budget? Door je wensen en eisen op een rijtje te zetten, kun je gericht op zoek gaan naar de juiste maatwerk vloer.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor je maatwerk vloer. Hout, beton, marmer, keramiek en kunststof zijn slechts enkele voorbeelden. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Zo geeft een houten vloer een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl een betonnen vloer juist een stoere en industriële look heeft. Marmeren vloeren zijn elegant en klassiek, terwijl keramische vloeren juist weer praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn.

Het juiste materiaal hangt ook af van de ruimte waarvoor je een vloer kiest. Voor een woonkamer of slaapkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer comfortabel en warm aanvoelt. In een keuken of badkamer daarentegen is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is en waterbestendig is. Bij het kiezen van het materiaal van de vloer is het dus belangrijk om rekening te houden met de functie van de kamer.

Kies de kleur

De kleur van de vloer bepaalt de sfeer van de kamer. Bij het kiezen van een kleur is het belangrijk om rekening te houden met de rest van het interieur en de gewenste uitstraling. Donkere kleuren geven bijvoorbeeld een warme en knusse uitstraling, terwijl lichte kleuren juist een frisse en open uitstraling hebben. Met een maatwerk vloer kun je ook kiezen uit verschillende tinten en kleuren, zodat je een vloer krijgt die perfect past bij jouw interieur.

Kies het juiste patroon

Het patroon van de vloer kan ook een belangrijk element zijn in het bepalen van de sfeer van de ruimte. Er zijn verschillende patronen waaruit je kunt kiezen, zoals visgraat, blokpatronen en mozaïekpatronen. Het patroon kan subtiel of juist opvallend zijn, afhankelijk van jouw smaak en de gewenste uitstraling van de kamer.

Kies de juiste afwerking

Naast dat de afwerking óók belangrijk is voor de uitstraling van je kamer, heeft de juiste afwerking ook invloed op de duurzaamheid en de onderhoud van de vloer. Wil je een matte finish, of heb je liever een glanzende afwerking? Wil je een geoliede vloer of kies je liever voor een vloer met een antislipcoating? De keuze voor de afwerking kan het verschil maken tussen een gladde en glimmende vloer en een warme en natuurlijke vloer.

Ga voor een professionele installatie

Tot slot zouden wij het aanraden om te kiezen voor een professionele installatie van de vloer. Een vloer leg je namelijk niet zomaar en het is de bedoeling dat je hier jaren lang van kunt genieten. Voor het leggen van de vloer zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de omgevingsfactoren (zoals vocht), aan de juiste lijm of clips, aan de afwerking en meer.

vloer professioneel laten leggen

Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren over de juiste maatwerk vloer voor jouw woning en over de installatie van de vloer, zodat je zeker weet dat jouw maatwerk vloer op de juiste manier wordt geïnstalleerd en lang meegaat. Neem contact op via de WhatsApp button rechtsonder.